Orkideja është një nga bimët më tërheqëse dhe misterioze që ekzistojnë. Kjo bimë e veçantë është një simbol i elegancës dhe bukurisë së papërshkueshme, e cila ka një histori të pasur dhe intriguese që ka frymëzuar artistë, poetë dhe shkencëtarë në të gjithë botën. Në vijim, do të zbulojmë katër faktet më tërheqëse për këtë lule magjepsëse:

Orkidet janë një nga bimët më të vjetra të lulëzuara të njohura për njeriun. Biologët në Universitetin e Harvardit zbuluan një bletë të fosilizuar që mbante polen orkide që daton të paktën 15 milionë vjet më parë.

Përveçse janë bima me lulet më të vjetra në botë,orkidete mbajnë edhe rekordin si fara më e vogël në botë. Një farë orkide është aq e vogël sa mund të krahasohet me madhësinë e një grimce pluhuri! Mendohet të jenë rreth 0,05 deri në 6,0 mm të gjata. Pra, në një bisht të farës së orkidesë mund të gjeni diku deri në 3 milionë fara.

Orkidet vijnë në forma, madhësi dhe ngjyra të ndryshme. Dhe, si me shumë lule dhe bimë të tjera, ngjyrat e ndryshme të orkideve kanë kuptime të ndryshme. Orkidetë e bardha janë një simbol i pastërtisë dhe elegances.Orkidetë rozë simbolizojnë hirin, bukurinë dhe lumturinë. Orkidetë vjollcë shihen si një shenjë nderi dhe respekti, dhe si shumë lule vjollce, ato lidhen me sofistikimin.

Herën tjetër që do të shijoni një akullore me vanilje ose një kek me shije vaniljeje, falenderoni orkidet për këto ëmbëlsira të shijshme. Shumë njerëz nuk e dinë, por aromatizuesi natyral i vaniljes në fakt vjen nga fara e një bime orkide e njohur edhe si Vanilla planifolia). Këto bimë rriten në klimat e nxehta, tropikale dhe ka mbi 150 lloje të orkideve të vaniljes.

Kujdesi i vazhdueshëm gjatë kësaj periudhe të ndjeshme mund të sjellë rezultate të shkëlqyera në rritjen dhe zhvillimin e pemëve frutore. Në Megatek do të gjeni një shumëllojshmëri pemësh frutore për pasurimin e kopshtit tuaj.